Διάσπαση Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς Ν.Θεσ/νίκης

Διάσπαση Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς Ν.Θεσ/νίκης

Αρ. Πρωτ. 1837/30.11.2006

Προς :
- κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών


Μία απ' τις μεγαλύτερες Δ.O.Υ της Ελλάδας -ίσως η μεγαλύτερη- είναι η Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς νομού Θεσ/νίκης. Πρόκειται για υπηρεσία που παραλαμβάνει κατ' έτος περισσότερος από 80000 φορολογικέ δηλώσεις, περισσότερες από 40000 τροποποιητικές δηλώσεις, τουλάχιστον 10000 δηλώσεις ΦΠΑ, έχει πολύ μεγάλη συναλλαγή στα τμήματα Μητρώου -Κεφαλαίου- Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και γενικά εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Όμως, παρά τις ομολογουμένως εξαιρετικές προσπάθειες των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Δ.Ο.Υ αυτή, παρά την αξιέπαινη εργατικότητα τους - πολλές φορές ακόμη και πέρα από το ωράριο τους - είναι λογικό ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται, περιμένοντας ώρες στις ουρές για την εξυπηρέτηση τους, είναι γεγονός ότι δημιουργούνται συνεχώς εντάσεις και εκνευρισμοί από την πολύωρη καθυστέρηση τους .
Εκτός όμως από την ταλαιπωρία των χιλιάδων πολιτών, γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι και το ενοικιαζόμενο κτίριο, δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για λειτουργικότητα, για άνετη πρόσβαση υπαλλήλων και φορολογουμένων , ενώ υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα με το αρχείο της υπηρεσίας, που στεγάζεται σε εντελώς ακατάλληλο χώρο του υπογείου.

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

- αν έχει μελετηθεί το ενδεχόμενο διάσπασης της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς σε δύο υπηρεσίες , μία με αποκλειστική αρμοδιότητα τον Δήμο Καλαμαριάς και άλλη με αρμοδιότητα τους Δήμους Θέρμης- Επανωμής- Μίκρας-Θερμαϊκού και Νέας Μηχανιώνας και έδρα εντός των ορίων των προαναφερομένων Δήμων;

-αν υπάρχει πρόθεση από πλευράς Υπουργείου, να αντιμετωπισθεί το κτιριακό πρόβλημα της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, με μεταστέγαση σε άλλο καταλληλότερο - εξυπηρετικότερο κτίριο;

Απάντηση Υπουργείου